Mééér' van vége a nyárnak?

Itt ülök a tetves szobában, azon gondolkodva, hogy felveszem a téli kesztyűmet. A lehelletem szinte látszik a levegőben. Eme probléma orvoslására teával és meleg takaróba burkolózással védekezem. Kapcsolják be azt az átkozott fűtést! Sajnos tudom, hogy jajszavam elhal a sok ezer távfűtéses lakásban tepesdő szenvedők között...
Bezzeg, ha egy júliusi, hidegebb éjszaka lenne, valamelyik motoros találkozón ücsörögve, tea helyett sörrel a kezemben, az nem zavarna... Egy húzás a kis laposüvegből és rögvest felmelegszem! A jó magyar pálinkának nincsen párja... Ha még egy kis táncizással megspékelem az estét, juszt sem fázok már!
Ó, miért kínoznak?! A nagy fekete dobozban, a reklámok kereszttüzében felkapom a fejemet egy ismerős zajra... Dübörgő motorok... Jóban Rosszban. Bandi és Böbe. Nyaralás. Motoros találkozóóóóóó!

Na, ezt sem gondoltam volna: életemben először meg fogom nézni ezt a szövevényes sorozatot, pusztán azért, mert mazochista vagyok.   
Elfogyott a tea. Most mit tegyek? Ki kell mennem a konyhába, hogy újabb adagot készítsek. Nos, ehhez a művelethez nem vihetem magammal a takarót, mert tudom jól, hogy csak hátráltatna és felidegesítene. Gondolkodási időt kérek! Vissza a tánchoz!
A rock 'n roll vad ütemeire vonagló tömegtől kicsit elszeparálom magam, legalábbis azoktól, akik őrjöngve egymásnak rontanak. Egyszer magyarázza már el nekem valaki, hogy ennek mi értelme van! Régóta érdekelne a válasz erre a kérdésre, de eddig még senki sem tudott megfelelő érvekkel szolgálni a jelenségre. Bár, érzéseim szerint, soha életemben nem fenyeget ennek a veszélye! Ha felfognám az értelmét, már ha van, akkor el tudnám fogadni.
Na, de az egymás mellett és egymással vonagló tömeg mellett, a söröcskémmel táncolva, tutira nem fázok! De aztán lehet még ennél is forróbb a hangulat, amikor már nemhogy teára, pálinkára, de még tűzre sincs szükségem... Legalábbis olyanra, amit még őseink csak csiholtak, nekünk már van gyufánk. És öngyújtónk, de öngyulladásra más lehetőségekkel is megáldott a természet. Köszönjük!!! Szóval, a legélvezetesebb fedett pályás sportot művelve a hálózsákban, a sátorban, vagy azon kívül, a legjobb megoldás a fázás ellen.
De most még mindig itt ülök a szobában. A "hideg" szobában! Talán, ha felállítom a sátrat a szoba közepén, leszaladok sörért, bebújok a hálózsákba, a Jóban Rosszban adja az alapzajt... No, de honnan szerzek hirtelenjében egy delikvenst a fedett pályás sportra...?