Kapni jó. És adni?

Nagyon készültünk a hétvégi Devils Börzére a csajokkal. Mivel ez a szezon utolsó olyan motoros rendezvénye, ahol általában sokan összegyűlnek, valamint sokan erre a dátumra teszik a motoros karácsonyi ajándékok megvásárlását is, biztosak voltunk benne, hogy ez lesz a tökéletes alkalom, hogy eladjuk a 2011-es Jótékonysági Motoros Naptárunk maradékát. Ez azért is lenne fontos, mert az a bizonyos ócsanálosi árvízkárosult család, akiket a befolyó összeggel szeretnénk segíteni, biztos tudna mit vásárolni a pénzből Karácsony előtt.

Szóval a naptárdívák közül többen megjelentek a helyszínen, és miniszoknyában kínálták fel megvásárlásra... no nem magukat, csak a naptárat.

Az érdeklődés egyébként hatalmas volt. A naptárat a legtöbben végiglapozták, elismerésüket fejezték ki, majd nem vették meg. Végső kétségbeesésünkben már az is felmerült, hogy a nézegetésért is pénzt szedünk. A nap végére a forgalom 1 db eladott naptárra nőtt.

A legtöbben arra hivatkoztak, hogy majd ha eladnak valamit, akkor vesznek tőlünk naptárat, de ezek szerint vagy nem adtak el semmit, vagy a végén mégis inkább sört vettek.

Este sokat gondolkodtam ezen... igaz mostanában a sok katasztrófa után se szeri se száma a jótékonysági rendezvényeknek, és biztos mindenki tartalékol a Karácsonyi ajádékokra, de ez a naptár is lehetne egy karácsonyi ajándék. És mivel a bevételt teljes egészében adományra szánjuk, azt hittük, egy klubnak vagy egy baráti társaságnak nem esik majd nehezére összedobni 2500 Ft-ot, akár csak a poén kedvéért.

Biztos nem véletlenül mondják a bölcsek, hogy a pénz egy energia, amit áramoltatni kell. Ahhoz, hogy jöjjön hozzánk, előbb adni kell belőle.