Veterán ágyugolyó futam

Miközben a társadalmi szokások szoknyába kényszerítettek minket, mindig akadt egy-két lázadó szellemű nő, aki a férfiak világában a nőktől nem elvárható, sőt szégyenteljes módon nadrágba bújtak. A század elején is voltak már olyanok a gyengébbik nem körében, akik a kétkerekű járművek vezetésével próbálkoztak.

A mai nőknek - hozzájuk képest - könnyű dolguk van, ha motorozni szeretnének. A legtöbb motor ugyanis önindítós, és a különböző technikai fejlesztéseknek köszönhetően pedig elég ráülni és menni vele. Aki kerékpározni tud, annak a motorozás is megy.

Talán ez az oka annak is, hogy manapság azzal lehet lázadni, ha olyan motort választ valaki, amivel nem ennyire egyszerű az élet. A mára veterán korba lépett járművek nem csak állandó karbantartást, hanem komoly technikai, műszaki tudást is igényelnek. Mégis van pár nő, aki a modern technika ellenében ilyen gépet választ, és nem fél megméretni magát motorja nyergében.

Az Egyesült Államokban nem rég lezajlott veterán megbízhatósági versenyen nők is indultak, és nem is végeztek rossz eredménnyel. A motorokról pedig meséljenek a képek, amiket Csöbi Gabi küldött, aki sok motorrajongóval együtt a célban várta a versenyzőket.