Mizu Alsóörsön?

Kíváncsian vártam a napot. Már napok óta nem tudtam aludni. A fejemben egyetlen ritmus nyomta el az összes többit: "Kicsi lány, ó szia, helló! Álljunk össze, mint két kicsi legó!"

A többiek természetesen konstatálták, hogy nem vagyok normális. Mások ki voltak akadva, hogy egy "motoros találkozón" ilyen szemét zenéket adnak. Én meg csak vártam a vasárnapot, hogy végre élőben láthassam Fluor Tomit. 

Természetesen folyamatosan gyártottam az elméleteket, hogy mitől lett ilyen hirtelen ennyire sikeres ez a szám, és meghallgattam mindazokat, akik szerint ez egy kulturális szenny, amit Fekete Pákóhoz hasonlóan nem szabadna leadni a rádiókban, sem a tévében.

A ritmus azonban kiölhetetlenül beleeszi magát az agyadba. Észre sem veszed és már megint mizuzol. Hátnem ez az igazi sláger ismérve?

Elképzeltem, ahogy vasárnap tizenéves lányok tömkelege hömpölyög majd be a Harley-Davidson fesztivál családi napjának utolsó koncertjére a belépő töredékéért és egymást eltaposva harcolnak majd Fluor Tomi aláírásáért. Az előadót olyan huszonévesnek nézem, tehát valószínűleg a tinilányok epekednek a kegyeiért - gondoltam én. 

A meglepetés vasárnap este ért. Nyolc órakor, pár perccel a koncert kezdése előtt már hangos visítás hallatszott a koncertsátor felől, hát én is elindultam a hang irányába. Meglepetten tapasztaltam, hogy a közönségben 5-7 éves kislányok tapsolnak rózsaszín ruhácskáikban, mellettük a szülők... illetve akinek szerencséje volt, apukája nyakából nézhette a rövid haknit.

Nagyjából négy szám hangzott el, abból kettő a Mizu volt. Fluor nagyon kedélyesen konferálta fel a számokat, majd a két aprócska táncoslányt is. Ők sem lehettek idősebbek 6 évesnél. A közönség pedig együtt énekelte vele az összes számot.

Úgy tűnt, a kicsi lányok a szövegből nem értenek túl sokat. A legó mindegyiküknek megragadta a fantáziáját, hiszen otthon nekik is a Barbi baba meg a Legó a kedvenc játékuk. A szöveg egyébként pont olyan ritmusos, mint bármelyik gyerekvers, amit akár ezerszer is elmondanak a kicsik hazafele az oviból, a ritmusra pedig jól lehet lötyögni a tévé vagy a rádió előtt.

Nekem bejön ez a szitu. Nem állítom, hogy egy Weöres Sándor, vagy egy Benedek Elek, de ha Fluor Tomi videóját kilenc millióan megnézték a jutubon, akkor ez a srác tud valamit. És ráadásul a Lájkok sem olyan szerények Fluor Tomi Facebook oldalán, mint ahogy azt az Irigy Hónaljmirigy gondolja.