Valamit valamiért

Ez az íratlan törvény nem csak emberileg, de minden szakmában utolérhető. Gondoltam, naivan…

Újságíróként, ha jegyet kérek egy rendezvényre, cserébe azzal hálálom meg, hogy tudósítást írok az eseményről, fotókkal tarkítva. Ez kölcsönös megegyezés a motoros klubokkal.

Viszont, a tisztesség fogalmát sok ál- és igazi kollégának elmagyaráznám, úgy mélyrehatóan, mert sokan nincsenek ezzel tisztában, és azokat járatják le, akik ezt nem érdemlik meg.

Volt rá nem egy példa, hogy bejelentkeztek bizonyos újságírók, vagy magukat annak állító egyének egy klubnál, és belépőt kértek. A motoros klub jóhiszeműen adott is, de cserébe semmit sem kaptak, cikk habokban nem jelent meg sehol.

Ezért, kénytelenek másképp megoldani a dolgot, hogy ne érje őket csalódás. Teljesen jogosan!

Csak azt nem értem, hogy ezek az emberek, akik képesek napokig ingyen leledzeni egy találkozón, azután pedig magasról tesznek az ígéretükre, hogy tudnak tükörbe nézni utána… Mondjuk, gondolom, ez nem esik nehezükre…

Teljesen ellehetetlenítik a szakma normális képviselőit, akik nem tudnak ez ellen tenni semmit. Vagyis, csak annyit, hogy ezután is emberi módon, teszik a dolgukat, remélve, az ilyen embereknek előbb-utóbb jól ellátják a baját, hogy megtanulják, mi a tisztesség.image214.jpg